Over Energiek Dordt

Wat is Energiek Dordt?

Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht samen met partners aan een waardevolle community. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid en maatschappelijke organisaties. Met een gezamenlijke ambitie om samen nieuwe energie te creëren in Dordrecht en Drechtsteden.

Wat wil FC Dordrecht met Energiek Dordt bereiken?

FC Dordrecht wil gezond én waardevoller worden voor de stad en de regio en daardoor ook de sportieve prestaties duurzaam verbeteren (Top 6 in 2025-2026). FC Dordrecht wil als Betaald Voetbal Organisatie (BVO) haar waarde vergroten, meer betekenen voor de stad en de regio. 

Met welk onderscheidend vermogen kan FC Dordrecht als BVO anno 2023 haar waarde vergroten?

Met de verbindende kracht van het Betaald Voetbal als sociaal netwerk van 8,2 miljoen liefhebbers. Ook in Dordrecht en Drechtsteden zijn er nu en in de toekomst gezamenlijke opgaven op het gebied van energietransitie, vitaliteit, bouwen en wonen, bereikbaarheid en mobiliteit, werken en economie. Deze gezamenlijke opgaven zijn complex (er gebeurt en verandert veel in de wereld) en kunnen alleen door samenwerking tot een goed resultaat worden gebracht. 

Verbindende kracht van een volkssport. Het belang van de gemeenschap voorop.

Door met de verbindende kracht van een volkssport, samen met partners uit verschillende sectoren een waardevolle community (club) te bouwen, kunnen we iedereen in de samenleving bereiken. We creëren voorwaarden om niet alleen met elkaar problemen op te lossen, maar vooral ook om door samenwerking nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten en nieuwe verdienmodellen te creëren.
Met Energiek Dordt als waardevolle community kunnen we ook een krachtige bijdrage leveren aan en met andere samenwerkingsvormen die er al zijn in Dordrecht en Drechtsteden.
Een nieuwe Betaald Voetbal Organisatievorm om de impact van het Betaald Voetbal voor Dordrecht en Drechtsteden te vergroten. Buiten en op het veld.

Download hier de brochure: energiekdordt.nl/brochure

𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘃𝗶𝗷𝗳𝗱𝗲𝗹𝗶𝗴𝗲 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗲: '𝗘𝗡𝗘𝗥𝗚𝗜𝗘𝗞 𝗗𝗢𝗥𝗗𝗧 𝗢𝗡𝗧𝗥𝗔𝗙𝗘𝗟𝗗'

Met dank aan Energiek Dordt mediapartner Fraimworks

In de serie ‘Energiek Dordt ontrafeld’ vertellen vijf mensen over Energiek Dordt. Wat het voor hen betekent. Over verenigen, samenwerken. Over de verbindende kracht van een volkssport voor gezamenlijke opgaven in de stad en de regio. Hoe we samen oplossingen kunnen bedenken en ook nieuwe ideeën, initiatieven en verdienmodellen creëren. En natuurlijk over de reis naar een gezonde, waardevolle(re) Betaald Voetbal Club en het realiseren van sportieve ambities.

Sectoren

Onderwijs

Lees verder

Wetenschap

Lees verder

Maatschappelijke organisaties

Lees verder

Bedrijfsleven

Lees verder

Zorg en welzijn

Lees verder
Previous
Next